Hyvinkään lentokenttä

Osoite: Lentokentäntie 50, 05820 HYVINKÄÄ

Hyvinkään Erkylänkankaalle rakennettiin Talvisodan jälkeen 1940 lentokenttä Ilmavoimien tarpeisiin. Hävittäjälentolaivue 32 toimi kentällä joitakin viikkoja Jatkosodan käynnistyttyä ja sen Fokker D XII -koneet suorittivat kentältä useita sotalentoja. Lentolaivue 30:n esikunta ja 2.lentue toimivat Hyvinkäältä jonkin aikaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lentolaivue_32

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hyvink%C3%A4%C3%A4n_lentokentt%C3%A4

Aero Oy (myöhemmin Finnair) Hyvinkäällä: Jatkosodan päätyttyä Malmin lentoasema siirtyi Liittoutuneiden Valvontakomission haltuun ja Aero Oy:n lentokalusto siirrettiin Hyvinkäälle. Vuosien 1945-47 aikana kenttä oli maan ainoa kansainvälinen lentokenttä. Kentältä operoivat Aero Oy:n Junkers Ju-52 ja DC-2-koneet, vuonna 1946 saapuivat C-47-koneet, jotka modifioitiin DC-3-matkustajakoneversioiksi. Aero Oy:n vv. 1945–1947 terminaalirakennus odotustiloineen yms. on yhä olemassa eli nykyinen lentokerhon rakennus, jonka seinässä on ao. ajanjakson muistolaatta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hyvink%C3%A4%C3%A4n_lentokentt%C3%A4

https://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/julkiset-veistokset/muut-suunnittelijat/Aero_muistolaatta/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Finnair

1940-luvun lopulta alkaen kenttä on toiminut aktiivisena harrasteilmailukenttänä. Lentämisen lisäksi lentokentällä on järjestetty monenlaisia kilpailuja ja yleisötapahtumia.