Sinituote Oy VL Myrsky II -entisöintiprojektin toiseksi päätukijaksi | Sinituote Oy will be the second main sponsor of the VL Myrsky II restoration project

06.03.2018

Tänään 6.3.2018 Ilmavoimien täyttäessä 100 vuotta on Sinituote Oy toimitusjohtaja Ilkka Brotheruksen välityksellä ilmoittanut tukevansa VL Myrsky II -entisöintiprojektia merkittävällä rahasummalla. Lahjoituksen seurauksena Sinituote Oy:stä tulee projektin toinen päätukija koneen aikanaan suunnitelleen ja rakentaneen Patria Oyj:n jälkeen.

Sinituote Oy haluaa lahjoituksellaan ”paitsi tukea hienoa projektia myös osoittaa kunnioitusta sekä Suomen juhliville Ilmavoimille että maamme lentokonesuunnittelun ja -rakentamisen merkittävälle historialle osana suomalaista osaamista”.

Sinituote Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Brotheruksen isä Johannes Brotherus lensi VL Myrskyllä Tiedustelulentolaivue 16:ssa jatkosodan viimeisinä viikkoina. Opiskeltuaan sodan jälkeen lentokoneenrakennuksen diplomi-insinööriksi hän toimi Valmet Lentokoneteollisuuden palveluksessa Kuorevedellä ja Tampereella kunnes siirtyi laivateollisuuden palvelukseen.

Lisätietoja lahjoituksesta antaa Ilmailumuseoyhdistyksen puheenjohtaja ja VL Myrsky II -entisöinnin projektijohtaja Janne Salonen, janne.salonen@imy.fi, p. 050 529 1135.

Today when Finnish Air Force became 100 years old, CEO Ilkka Brotherus informed that Sinituote Oy will donate a significant sum of money for the VL Myrsky II restoration project. Therefore Sinituote Oy will be the second main sponsor of the project.

Sinituote Oy like to support this fine project but also honour celebrating Finnish Air Force and the history of the Finnish aircraft design and building as a part of Finnish know-how.

Father of Mr Ilkka Brotherus, Mr Johannes Brotherus, was a pilot in the Reconnaissance Squadron 16 and flew with VL Myrsky during the last weeks of the Continuation War. He graduated to Master of Science in aircraft engineering after WWII and worked in the Valmet Aviation Industry in Kuorevesi and Tampere.

Chairman of the Aviation Museum Society and Project Leader of the VL Myrsky II restoration project, may give additional information about the donation.

24.09.2018Koelentäjä Ari Piippo sai muistolaatan | Test pilot Ari Piippo's plague unveiled
04.09.2018Hawk-elämyskeskus Kokonaisturvallisuus 2018 -messuilla Lahdessa | Hawk Experience Center participates in Kokonaisturvallisuus 2018 fair in Lahti
12.08.2018Uusi lentokoneiden bongauspaikka Vantaalle
05.08.20181300 kävijän raja rikki Päijät-Hämeen Ilmailumuseossa | 1,300th visitor during season 2018 visited in Päijänne-Tavastia Aviation Museum