Sinituote Oy VL Myrsky II -entisöintiprojektin toiseksi päätukijaksi | Sinituote Oy will be the second main sponsor of the VL Myrsky II restoration project

06.03.2018

Tänään 6.3.2018 Ilmavoimien täyttäessä 100 vuotta on Sinituote Oy toimitusjohtaja Ilkka Brotheruksen välityksellä ilmoittanut tukevansa VL Myrsky II -entisöintiprojektia merkittävällä rahasummalla. Lahjoituksen seurauksena Sinituote Oy:stä tulee projektin toinen päätukija koneen aikanaan suunnitelleen ja rakentaneen Patria Oyj:n jälkeen.

Sinituote Oy haluaa lahjoituksellaan ”paitsi tukea hienoa projektia myös osoittaa kunnioitusta sekä Suomen juhliville Ilmavoimille että maamme lentokonesuunnittelun ja -rakentamisen merkittävälle historialle osana suomalaista osaamista”.

Sinituote Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Brotheruksen isä Johannes Brotherus lensi VL Myrskyllä Tiedustelulentolaivue 16:ssa jatkosodan viimeisinä viikkoina. Opiskeltuaan sodan jälkeen lentokoneenrakennuksen diplomi-insinööriksi hän toimi Valmet Lentokoneteollisuuden palveluksessa Kuorevedellä ja Tampereella kunnes siirtyi laivateollisuuden palvelukseen.

Lisätietoja lahjoituksesta antaa Ilmailumuseoyhdistyksen puheenjohtaja ja VL Myrsky II -entisöinnin projektijohtaja Janne Salonen, janne.salonen@imy.fi, p. 050 529 1135.

Today when Finnish Air Force became 100 years old, CEO Ilkka Brotherus informed that Sinituote Oy will donate a significant sum of money for the VL Myrsky II restoration project. Therefore Sinituote Oy will be the second main sponsor of the project.

Sinituote Oy like to support this fine project but also honour celebrating Finnish Air Force and the history of the Finnish aircraft design and building as a part of Finnish know-how.

Father of Mr Ilkka Brotherus, Mr Johannes Brotherus, was a pilot in the Reconnaissance Squadron 16 and flew with VL Myrsky during the last weeks of the Continuation War. He graduated to Master of Science in aircraft engineering after WWII and worked in the Valmet Aviation Industry in Kuorevesi and Tampere.

Chairman of the Aviation Museum Society and Project Leader of the VL Myrsky II restoration project, may give additional information about the donation.

14.12.2018Ilmailumuseoyhdistys sai rahankeräysluvan Uusi ilmailumuseo -hankkeelle | Aviation Museum Society got licence to collect money for "New Aviation Museum" project
09.12.2018Ilmavoimien vanha Fokker F.27 Friendship FF-1 muistomerkiksi | FAF's old Fokker F.27 Friendship FF-1 will be memorial
08.12.2018Hallinportti Ilmailumuseo sai kulttuuripalkinnon | Hallinportti Aviation Museum got cultural prize
16.11.2018Loppu uhkaa Suomen Ilmailumuseota | Finnish Aviation Museum needs 2 million ? to survive