Kauhavan lentokonepuisto saa Fouga-muistomerkin | Fouga Magister memorial will be unveiled in Kauhava Aircraft Park

10.05.2018

Kauhavan lentokonepuisto, joka on tähän asti koostunut kahdesta vitriinistä ja jalustalle nostetusta Hawk-suihkuharjoituskoneesta, saa tänä keväänä toisen muistomerkkikoneen, kun jalustalle nostettu Fouga Magister paljastetaan 9.6.2018.

Fouga Magister FM-12 tulee olemaan Kauhavan lentokonepuiston seitsemäs lentokone. Kuudennen se sai talvella, kun vanhimmassa vitriinissä oleva Saab Safir SF-7 sai seurakseen Valmet Vinka VN-9 -koneen.

Alunperin oli tarkoitus siirtää Kauhavan entisessä lentotukikohdassa oleva kaksikoneinen Fouga-muistomerkki Kauhavan keskustan lentokonepuistoon.

The Kauhava Aircraft Park consisted of two display cabinet and Hawk jet trainer on top of a pylon. During spring 2018 the park will get another memorial when Fouga Magister jet trainer on top of a pylon will be unveiled on June 9th 2018.

Fouga Madister FM-12 will be the seventh aircraft of the park. The sixth aircraft is the Valmet Vinka VN-9 located in the same oldest display cabinet where the Saaf Safir SF-7 is.

Originally the plan was that the memorial with two Fougas located in the former Kauhava Air Base would be transferred to the Kauhava City.

11.07.2018Päijät-Hämeen Ilmailumuseo sai uuden opastuskyltin | Päijänne-Tavastia Aviation Museum got new signboard
05.07.2018NH-90 kävi Vesivehmaalla - Päijät-Hämeen Ilmailumuseon alkukesä vilkas | NH-90 visited in Vesivehmaa - season of Päijänne-Tavastia Aviation Museum quite busy
03.07.2018Polikarpov I-15bis -koneen moottori nostettu Kiantajärvestä | M-25 engine of Polikarpov I-15bis was raised from Lake Kiantajärvi