Hernesaaren helikopterikenttä

Osoite: Hernematalankatu 2, 00150 HELSINKI

Hernesaari Heliporttia on käytetty 1980-luvulta lähtien hätä-, pelastus-, potilas-, sairaankuljetus- ja viranomaislentoihin sekä koulutus-, huolto-, työ-, tilaus- ja yksityislentoihin.

Helikopterikentän pääasiallisia käyttäjiä ovat Puolustusvoimat, Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue sekä lääkärihelikopterit, Helikopterikeskus Oy ja Copterline Oy. Vuosittain lentoja on noin 600 ja päivittäin toiminta vaihtelee 0–5 lennon välillä. Vuosina 1989–2000 Radio Cityn lentävä liikennereportteri Klaus "Klaude Kopteri" Bremer tukeutui Hernesaaren kenttään Robinson R22 -kopterillaan. Copteriline Oy harjoitti reittilentoa Hernesaaresta Tallinnaan vuosina 2000–2006 ja 2008.

Helikopterikenttä sai vuonna 2016 uuden ympäristöluvan. Sen myötä helikopteritoiminta voi jatkua vuoteen 2020 saakka, jolloin kopterikenttä jää mahdollisen asuntotuotannon jalkoihin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hernesaaren_helikopterikentt%C3%A4

http://www.lentoposti.fi/uutiset/asuntorakentamisen_uhkaama_hernesaari_heliport_sai_jatkoaikaa_vuoteen_2020_saakka

Muita helikopterikenttiä pääkaupunkiseudulla: Meilahden sairaala-alueella on Kolmiosairaalan katolla pelastus- ja lääkärihelikopterien laskeutumisalusta. Tasavallan presidentin virka-asunnon Mäntyniemen yhteydessä on epäsäännöllisessä käytössä oleva helikopterikenttä.