Ilmailuhistoriaa lähelläsi: Uusimaa

Suuremmalla kartalla myös kohteet 17-23

Ilmailuhistoriaa lähelläsi -aineiston avulla voit tutustua Uudenmaan alueen ilmailuhistoriallisesti kiinnostaviin kohteisiin. Näiden sivujen materiaali täydentää paperimuotoisena julkaistun kartan tietoja.

Ilmailuhistoriaa lähelläsi -aineiston on koonnut Ilmailumuseoyhdistys yhteistyössä Suomen Ilmailumuseon kanssa Lähimatkailupäiviin 24.-27.9.2020 liittyen.

Aineistoon on koottu tietoa Uudenmaan alueella toimivista lentokentistä sekä museoista ja muista kiinnostavista kohteista, joihin liittyy tavalla tai toisella suomalaista ilmailuhistoriaa. Aineiston laadinnassa on käytetty lähteenä muun muassa teosta Suomen ilmailuhistorian muistomerkit, 2.painos.

Ilmailuhistoriaa lähelläsi -aineisto täydentää Suomen Ilmailumuseon vuonna 2017 julkaisemaa materiaalia ”Helsingin ilmailupaikat kartalla”, joka löytyy museon verkkosivuilta. Karttaan on merkitty ilmailuun tavalla tai toisella liittyvät Helsingin maantieteelliset paikat. Kohteilla on arvoa joko maanpuolustuksellisesti, kaupallisessa lentotoiminnassa tai ilmailutapahtumien sijaintipaikkoina.

https://ilmailumuseo.fi/verkkoaineistot/

Kartan kohteiden lisätiedot (+ 7 lisäkohdetta)