Lentonäytökset Kaivopuistossa

Osoite: 00140 HELSINKI

Kaivopuistolla on pitkät perinteet ilmailunäytösten tapahtumapaikkana. Alueella järjestettiin etenkin itsenäisen Suomen alkuvuosikymmeninä useita suosittuja näytöksiä ja yleisötapahtumia, joilla tehtiin lentämistä tunnetuksi suurelle yleisölle. Viimeinen laajamittainen, useiden esiintyjien näytös järjestettiin 1955, mutta sen jälkeenkin Kaivopuiston kallioilta on tähyilty useita kotimaisia ja ulkomaisia taitolentoryhmiä.

Ulkomaisten taitolentoryhmien vierailuilla näytöksiä voi katsella Kaivopuistosta ainakin vuonna 1970, kun Red Arrows oli esiintymässä.

Suomen Ilmailumuseo järjesti 9. kesäkuuta 2017 maamme historian toistaiseksi suurimman yleisötapahtuman. Kaivari 2017 -lentonäytös keräsi Kaivopuiston rannoille 130 000 katsojaa. Lisäksi näytös näkyi tuhansille muille koko eteläisessä Helsingissä. Samaan aikaan tapahtumasta lähetettyjä suoria nettilähetyksiä seurasi satoja tuhansia katsojia. Kaivopuiston lentonäytös esitteli lähes kaikkia ilmailun lajeja aina moottoroiduista varjoliitimistä hävittäjäkoneisiin.

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös on suunniteltu järjestettäväksi Kaivopuistossa 11.-12.6.2021.

https://ilmailumuseo.fi/hgin-lentonaytosten-historiaa/

https://ilmailumuseo.fi/reds/

https://ilmailumuseo.fi/suurin-tapahtuma/

https://yle.fi/uutiset/3-9768961